2020. május 8., péntek

8.a informatika, 05.08.

Kedves Tanulók! 


A múlt órán a programozásról tanultunk. Olvassátok el ismét  az alábbi szöveget majd oldjátok meg a lentebb található digitális feladatlapot! A munkátokra jegyet fogok adni! 
A programozás lényege:
Számítógép-programozás (vagy egyszerűen programozás) egy vagy több algoritmus megvalósítását jelenti egy bizonyos programozási nyelven. A programozásban megtaláljuk a művészet, a tudomány, a matematika és a mérnöki tudomány elemeit. A szoftverfejlesztés (programozás) egyik fontos lépése a rendszerfejlesztés.
A program (szoftver):
szoftver egy gyűjtőnév a számítógépes programokra és adatokra. A dokumentáció is a szoftver szerves részét képezi, bár ez nincs benne a programban.
A szoftvertervezés részei:
1.     A megoldandó probléma meghatározása, felmérése a majdani felhasználók igényei alapján, tervek készítése
2.     Valamely programtervezési módszerrel a programszerkezet megalkotása és a használandó eszközök kiválasztása. (Hardver platform, programozási nyelvekadatok stb…)
3.     Forrásprogram elkészítése (kódolás)
4.     A kész program tesztelése
5.     Dokumentáció készítése, mely tartalmazza a szoftvertervezés fázisaiban keletkezett adatokat (felhasználói leírás, igényfelmérés, programtervek, algoritmusok, forráskód, tesztelési jegyzőkönyvek stb.), fő célja a szoftver későbbi fejlesztésének elősegítése.
A fenti pontok a program elkészültéig ismétlődnek. A „megoldandó probléma” és a „platform” a nehezebb döntések közé tartozik, mert ezeken a későbbiek során nehéz változtatni. A program kódolása, a tesztelés és a dokumentáció írása (jó esetben) egymást felváltva, a program elkészültéig zajlik.
A nagyobb rendszerfejlesztési projektek sikerét nagyban megnöveli a szabványos rendszerfejlesztési módszertanok (például SSADM) és a gyors alkalmazásfejlesztés használata.

Az alábbi szövegre kattintva elkezdheted a digitális tesztlap kérdéseit megoldani:

Feladatlap kitöltése jegyre


Az általad elküldött feladatmegoldásra osztályzatot fogok adni! A teszthez egyetlen mobiltelefon is elegendő működő internettel.A teszt egyszerű, kb. 5-10 perc alatt kitölthető!
A munkádat legkésőbb 2020.05.11. 12h-ig várom!!

Ha gondod van a feladattal, írj az informatika9000@citromail.hu-ra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése